553575_423570487676985_1363363447_n

Szentivánéji mámor 

A Színláz társulat 2012. április 19-én adta elő Shakespeare világhírű darabját Szentivánéji mámor címen. Egy fél-profi társulatról van szó, akiknek székhelye a Debreceni Egyetem alagsorában található Színláz terem, jobbára tagjai is az intézmény diákjai közül kerülnek ki.

   

színláz a botanikus kertben - mini

Shakespeare a Botanikus kertben

“Lankás helyen, hol kakukkfű repül, hol ibolyára kankalin terül…” ott, a  görög színházi tradícióhoz visszanyúlva a leghosszabb nap és Szentiván-éj közötti különleges péntek estén, június 22-én mutatja be a Színláz Társulat álom és mámor áldozatát Apollónnak és Dionüszosznak.

   

függés-1

Függés

Izsó Zita: Függés című műve szintén kortárs dráma. 2010 tavaszán maga a szerzőnő küldte el a darabot a társulatnak, hogy mivel már hallott a társulatról, örülne annak, ha a Színláz vinné színre új darabját.

   

m.h.

 

Mara halála

     

calderón5

Pier Paolo Pasolini – Calderón 

1975. november 1-jéről 2-ra virradó éjjel egy Alfa Romeo Giulia GT típusú személygépkocsi gördül be egy az ostiai tengerpart mellett található parkolóba. Az egyik utas Pino Pelosi di Guidonia, egy utcakölyök, prostituált, a másik Pier Paolo Pasolini.

   

Mit szeretnél

 

LEGO – Mit szeretnél?

A Színláz Társulat megmutatja „Mit szeretnél?”

címmel baráti gesztusait

   

Macthbox - Szappan - Eltűntem

Az orvosi váróban hatan várjuk a doktor bácsit, aki megvizsgálja gyermekkorunk elmosódott képeit. Gyerekjátéknak látszik. A felnőtté válás hosszú hajnalán az egyetlen igazi hely az emlékeinkben létezik. A telefon másik végén kit találunk? Jövőnk az átalakulásé, múltunk a mulandóságé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük