2023. FEBRUÁR 15. 19:00 DESzgráfia Felolvasószínház: Okuláré Projekt – Téma: Mítosz

létrehozta : Műsor, Programok | 0

Mítosz, eredet, sztori, történelem, legenda, sors, emberfeletti, tudatalatti, rejtély, vének, útvesztő, töredék, pletyka, álom, gyerekszáj, jelkép, eltűnés, eljövetel, istenek, Istenem! Elmeséljük. Elhiszed?Mítosz de dráma, személyes de egyetemes. Városi legendák, eredettörténetek, titkokkal teli belső konfliktusok – szerzőink más más irányban indultak el a “MÍTOSZ” hívószó labirintusában, de mind ugyanoda érkeztek, az Okuláré Projekt februári fordulójának döntőjébe.
Az este során elhangzó szövegek:
Somogyi Tibor: Fröccs
Ladnai Loránd: Animalitas Animae
Micsinai Dominik: Banyatank
Novák Csilla: HangokA szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Albert Mária, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára, dramaturg, műfordító volt segítségünkre.
Az esemény ingyenes. Helyszín: Debreceni Egyetem Főépület (Alagsor 31-es terem)


Az Okuláré Projektről: Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat.Szeretnénk elérni, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől - így a felolvasások után a Ti gondolataitokra is számítunk egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre.Gondolkodjunk együtt!A program a következő:
- A három egyfelvonásos felolvasása.
- Beszélgetés a szövegekről.
- Szavazás.
Előadás helyszíne: Debreceni Egyetem Főépület, Alagsor 31, DEsz terem.Az esemény ingyenes, de előre is köszönjük, ha a helyszínen a támogató jegy megvásárlásával segíted a projektünk működését, fennmaradását. A helyszínen lehetőségetek lesz beszerezni a Kaptár - 21 kortárs magyar dráma antológiánkat is, a hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt.

Helyszíneink: Budapest, Debrecen, Szeged, Győr, Sopron, Tapolca, Badacsonytomaj, Eger, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Berlin, Washington, Tel-Aviv, Jeruzsálem, Kolumbia, Japán.Szervezők:
Fiatal Drámaírók Háza,
METRO WORKS színházművészeti szabadiskola Kevesebb jelenjen meg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük