2023. ÁPRILIS 16., VASÁRNAP, 19:00 II.MUST – DESzgráfia Felolvasószínház – Okuláré Project: Rózsaszín

létrehozta : Műsor | 0

II. MUST- Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozó
DESzgráfia Felolvasószínház - Okuláré Project: Rózsaszín
Rózsaszín - a vörös telítetlen állapota, árnyalatok, paletta, tavasz, frissesség, ébredés, bimbó, szerelem, folt, hús, lilul, szűrés, megkülönböztetés, kavargó, aktivizmus, gender, büszkeség, kinyílsz? A természettel összhangban mi is rózsaszínbe öltözünk – szerzőink a szín különböző árnyalatait megragadva inspirálódtak a rózsaszín okulárét felvéve.Az este során elhangzó szövegek:Versenyen kívül:
0. Somogyi Tibor: Fröccs
Versenyszövegek:
1. Rédei Roland: Amazonok
2. Bereczk Ilona: Két perc
3. Szakmáry- Nagy Attila: SzinesztéziaA szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Fábián Péter színész, rendező, művészeti vezető, a FreeSZFE oktatója volt segítségünkre.
Az Okuláré Projektről: Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Szeretnénk elérni, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől - így a felolvasások után a Ti gondolataitokra is számítunk egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre. Gondolkodjunk együtt!
A program a következő: - A három egyfelvonásos felolvasása. - Beszélgetés a szövegekről a szerzőkkel és a résztvevőkkel. - Szavazás.Helyszíneink a 2022/23-as évadban: Badacsonytomaj, Bécs, Berlin, Budapest – Trafó, Budapest – Manyi, Calgary, Debrecen, Dunaszerdahely, Edmonton, Eger, Győr, Hódmezővásárhely, Japán, Jeruzsálem, Kolumbia, Marosvásárhely, Nagykanizsa, Sepsiszentgyörgy, Sopron, Szeged, Tapolca, Tel-Aviv, Vancouver, Washington DC, Zalaegerszeg Szervezők: Fiatal Drámaírók Háza METRO WORKS színházművészeti szabadiskola Helyszín: Csokonai Fórum, Orfeum

A program az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósuló, ROHU446 – EduCultCentre, a „Román-magyar határon átnyúló képzési központ és értéktár a kulturális és történelmi örökség számára” elnevezésű projekt keretén belül valósul meg a Csokonai Színház szervezésében.
Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük