03.18. 15:00 Improvizációs fesztivál 2024 – Kelet-magyarországi Elődöntő

létrehozta : Műsor, Programok | 0

Improvizációs fesztivál 2024 - Kelet-magyarországi Elődöntő
Helyszín: Ady Endre Gimnázium
Időpont: 2024. 03. 18. 15:30A DESzínház és a Magyar Szín-Játékos Szövetség 2024-ben is megrendezi a felmenő rendszerű improvizációs fesztiválját.
A fesztiválra a deszinhaz@gmail.com címre küldött mailen keresztül lehet jelentkezni, amely tartalmazza a négy fős csoport és a tagok nevét.
A rendezvényen színjátszók 4-4 fős csapatai mérkőznek a 2024 Kelet-magyarországi Improvizációs Mestere címért.
Az elmúlt évek gyakorlatához híven a négyfős csoportok 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak. Az egyes feladatokra való felkészüléshez általában 10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc.Játékvezető: Somogyi Tibor, aki a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat. Az egyes feladatokat szakemberekből álló zsűri (Olasz Szabó Soma, Bögös Attila) pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend és derül ki, hogy ki jut tovább az március 23-án Gödöllőn megrendezésre kerülő, Országos Improvizációs Bajnokságra!Ízelítő az elmúlt évek feladataiból:
• négy előre megadott mondatot kellett történetté fűzni úgy, hogy csak ezek a mondatok hangozhatnak el, mindegyik más-más szereplő szájából.
• újsághíreket kellett „eltáncolni”.
• négy tárgyat kapott a négy szereplő, ezekkel felhasználásával kellett egy „bábos” történetet eljátszani.
• 3 perces zenei részletre és egy adott verssorra kellett mozgásszínházi improvizációt készíteni A csapatok a 10 perc felkészülési időben kitalálták a történetet, a szereplők közötti kapcsolatokat és kiosztották a szerepeket, majd a kisorsolt sorrend szerint kerültek bemutatásra a „produkciók”.A rendezvény ingyenesen megtekinthető! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük