Malter Filmfesztivál 2022 OKTÓBER 13-15

létrehozta : Műsor, Programok | 0

M, mint Mozi és Magyar. Alter, mint alternatív mozgóképes leképezése a valóságnak, és Alter, mint alternatív vetítési helyszínek. A Malter Filmfesztivál minden évben bejárja Magyarországot, és évről- évre egyre több nézőhöz juttatja el a legjobb kisfilmeket. Már nyolcadik éve amatőr független filmtől, a profi, stúdióban készült alkotásokig a Malter Filmfesztivál helyet biztosít azoknak a finom, harsány és szikrázó árnyalatoknak is, amelyeket nem lehet mindenhol megtalálni. Szélesen merítünk, mert így akadnak fel a hálón igazi gyöngyszemek. Legyen bármilyen műfaji köntösben is filmed, egy a fontos: az üzenet. Mi segítünk, hogy mondanivalótokat egyre több helyen hallják meg.A Malter Filmfesztivál díjátadója idén október 13-15. között kerül megrendezésre! Szeretettel várunk a fesztivál valamennyi programjára!Regisztráció az egyes napok programjaira jelképes, egyszáz forintos áron lehetséges online és személyesen az Apolló mozi jegypénztárában is!A program:Nulladik nap (2022. október 13. csütörtök)17:45 - Magyar hangja... (magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2022)
A legújabb magyar dokumentumfilmben a magyar szinkronszakma jeles alakjai vallanak őszintén a szakmáról és a hazai szinkron különleges helyzetéről.
A program külön belépőjeggyel látogatható. Jegyvásárlás itt:
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=2402319:30 – Nyakas mozisok - Debreceni filmrendezők kerekasztalaDebreceni filmrendezők gyűlnek össze az Apolló moziban, a Malter Filmfesztivál nulladik napján, hogy egy fantasztikus hangulatú kerekasztal beszélgetés keretében körbejárják, mi vitte rá őket, hogy alkotói munkába fogjanak, hogyan lehet elindulni a szakmában, milyen tapasztalatokat szereztek az évek során, és milyen tanácsokkal tudnák ellátni a hasonló álmokat és terveket hordozó pályatársaikat. Minden, ami film, minden, ami Debrecen!A kerekasztal résztvevői:
Pólik József filmrendező
Rózsa Gábor filmrendező
Dalnoky Ferenc filmrendező
Martin Csaba filmrendező
Varga József filmrendező
Karácsony Péter filmrendező
Moderátor: beszélgetésvezető: Váradi Ferenc rádiós műsorvezető.Regisztráció a nulladik nap programjára:
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=240161. nap (2022. október 14. péntek)14:00 – Külföldi rövidfilmek, kitekintő szekció (90 perc)
1. Ben Lopez - Kurosawa’s Grave – USA
2. Fadi Baki - Last Days of the Man of Tomorrow - Németország
3. Mohammad Hassan Yassaee – Dog – Irán
4. Farnoosh Abedi – The Sprayer – Irán
5. Ismael Morua – Cercas - Brazília
6. Niklas Bauer - Text me when you get home xx – Németország16:00 – magyar rövid versenyfilmek, első blokk (92 perc)
A kihűlt motor (9 perc)
Tat Tvam Asi (9 perc)
Kócos Bt. (30 perc)
Nefelejcs (21 perc)
A madarak nem tévednek el (20 perc)
Tükörkép (3 perc)18:00 – magyar rövid versenyfilmek, második blokk (90 perc)
Backstage (13 perc)
Nem egy orgia (15 perc)
Kakukkfióka (17 perc)
Akarsz-e játszani? (25 perc)
Háromszög (20 perc)20:00 – A debreceni besúgó – Váradi GergelyAz Ady Endre Gimnáziumból elszármazott Váradi Gergely lesz péntek este a Malter Filmfesztivál vendége, aki a nemrég bemutatott A besúgó c. sorozat főszereplőjeként valódi sztár státuszba emelkedett. Váradi Gergellyel Hutanu Emil, a fesztivál alapító elnöke és Dr. Váró Kata Anna filmesztéta beszélgetnek a színészi munkásságáról és arról, hogyan köthetőek és kezelhetőek a sorozatok egyes epizódjai rövidfilmként.Vendég: Váradi Gergely színész
Beszélgetőpartnerek: Hutanu Emil alapító elnök, Dr. Váró Kata Anna filmesztétaRegisztráció az 1. nap programjaira:
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24017
2. nap (2022. október 15. szombat)13:00 – Versenyfilmek, harmadik blokk (90 perc)
A kutyák nem esznek füvet (14 perc)
Sophia (2 perc)
A röpülő falu (28 perc)
Kedvelem (4 perc)
Imposztor (19 perc)
Lesen (16 perc)15:00 – Akik a filmalkotókat kovácsolják – filmes műhelyek kerekasztalaIzgalmas eszmecsere a filmes iskolák között, alkotói látásmódok ütköztetése, a következő generáció tanításának kérdésköre – ez mind rád vár, ha eljössz a filmes műhelyek kerekasztalára a Malter fesztiválon! A névsor még bővülhet!Résztvevők:
- MOME Animációs Tanszék, Brovinszki László, BA szakvezető
- Színház és Filmművèszeti Egyetem - Zilahy Tamás
- Sapientia Média Tanszék
- Eszterházy Kàroly Egyetem Mozgókèp Tanszèk - Poscher Dominik
17:30 – Versenyfilmek, negyedik blokk (90 perc)
Elmegyek (11 perc)
Ballagási cipő (6 perc)
Budapest, zárt város (13 perc)
Café Marylin (28 perc)
Nagykorú felügyelete mellett (16 perc)
Mi, a nagyon érettek (17 perc)
19:30 – Díjátadó ünnepség
(Előtte közvetlenül Szabó Máté: Kegyetlen című filmjének versenyen kívüli vetítése)Regisztráció a 2. nap programjaira:
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24018A díjátadó ünnepségen a magyar verseny rövidfilmek számos elismerést kapnak.Az első három helyezett, a fődíjas filmek összesen 500.000 Ft összdíjazásban részesülnek Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzatának felajánlása által.A fesztiválon különdíjat ad át a Médiacentrum Debrecen, a Hajdú-Bihari Napló, az Alföld Televízió, a MODEM, a Campus rádió és az Apolló mozi is.A díjátadó ünnepség után a három fődíjas film ismételten levetítésre kerül!

Helyszín: Apolló Mozi Debrecen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük