k2 Színház (Kaposvár): azt a csöndet nem tudjuk eljátszani

létrehozta : Meghívott előadások | 0

k2 Színház (Kaposvár): azt a csöndet nem tudjuk eljátszani

 

2012. november 22. csütörtök 19:00

Debreceni Egyetem Főépület, Auditorium Maximum (IV. emelet)

 

Színészek: Sodró Eliza, Pallagi Melitta, Horváth Szabolcs, Rózsa Krisztián

Rendezők: Fábián Péter, Benkó Bence

   

Milyen kilátásai vannak ma Magyarországon egy most diplomázó egyetemi hallgatónak, aki a színházi szférában szeretne elhelyezkedni? Tekinthet-e valakit, és ha igen, kit példaképnek, mesternek például egy színészhallgató? Kell-e foglalkoznia egy egyetemistának a politikával? Vagy a politikának az egyetemistákkal? A másik fontos kérdés, hogy mi a néző szerepe a színházban – vagy a színház szerepe a nézőben. Érdekel minket, hogy a közönséget érdekeljük-e. Vagy hogy mi érdekli őt egyáltalán ma.

Az előadás a Független Előadó-művészeti Szövetség pályázati felhívására készült, melynek célja helyszín specifikus színházi projektek megvalósítása volt. A bemutató 2012 júliusában, a szegedi Thealter FESZT-en, a Szegedi Egyetem Auditorium Maximumában zajlott. A három megvalósult projekt közül ezt az előadást ítélte legjobbnak a színházi szakemberből, építész-urbanistából és kulturális szervezőből álló zsűri.

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amelyet a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatói hoztak létre két akkor másodéves egyetemista, Benkó Bence és Fábián Péter vezetésével. Az előadásokon való munka során a csapat egyre bővült, gazdagodott: az elmúlt két év alatt még több színész-hallgató, egy látványtervező-hallgató, a kaposvári Csiky Gergely Színház két fiatal színésze, valamint a színház PR-menedzsere is csatlakozott a műhelyhez.

Eddig három önálló produkciót tudhatnak maguk mögött, amelyekkel több fesztiválon is sikert arattak. Az egyre fejlődő társulat 2011 őszén hivatalos formát vett fel: megalakult a k2 Színház Alapítvány. A 2011. évi Kritikus-díj odaítélésekor a Legígéretesebb pályakezdő kategóriában a társulat két vezetője kapott szavazatot a tavaly szeptemberben a THEALTER U21 plusz Fesztiválon Szegeden is sikerrel eljátszott Sziszüphosz című előadás létrehozásáért.

A társulat célja olyan – egyetemi tanulmányainktól független – produkciók készítése, amelyek mindenféle külső nyomás, teljesítési kényszer nélkül, az adott anyaggal való szabad kísérletezés során születnek meg.

Eddigi előadásaink:

  • Magyar Monoszkóp (2010) bemutató: Tűzraktér, meghívást kapott: Ördögkatlan Fesztivál
  • Sziszüphosz (2011) bemutató: Csiky Gergely Színház, Süllyesztő; meghívást kapott: Ördögkatlan Fesztivál, THEALTER U21 plusz Fesztivál, Tűzraktér, R16 Pódium
  • Volt egyszer egy Helené (2012) bemutató: Csiky Gergely Színház, Stúdió, meghívást kapott: Kaposvári Egyetem Művészeti Kar
  • Morgenstern halála – készülőben
  Művészeti vezető: Fábián Péter, Benkó Bence Menedzsment: Szemerédi Fanni Zenei vezető: Horváth Szabolcs Látványtervező: Domokos Barbara  

 

     

 

 

www.facebook.com/k2szinhaz

Az előadás támogatói:

FESZ, MASZK Egyesület - THEALTER Fesztivál, Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Debreceni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük