2023.06.27. 18:00 24 emelet, 24 történet – performatív könyvbemutató

létrehozta : Műsor, Programok | 0

A MÉLIUSZ Juhász Péter Könyvtár bemutatja a
24 emelet, 24 történet
című könyvet.
Debrecen legmagasabb épülete 2023-ban 50 éve áll a Petőfi téren. 75 méter, 24 szint, 22 emelet, 9200 négyzetméter, 209 lakás. Technológiai vívmány, mérnöki önmegvalósítás, szocialista tervépítészet, életmódkísérlet, városrendezési kudarc, megoldás a lakásválságra? Bűn és szenny vagy rend és tisztaság? Miért épült? Milyen belül? Hogyan működik? Kik lakják? 50 éve titokzatos, vonzó, szeretett és gyűlölt, vitára ingerlő és kíváncsiságot gerjesztő, de mindenképpen megkerülhetetlen városképi jel, viszonyítási pont. Mindenhonnan látható és magasából minden belátható.
A ház és a város közös ötven évéről e Löki Viktor ötletéből és szerkesztői munkája eredményeképpen megszületett könyv, tárgya jelentőségéhez mért hangsúllyal emlékezik meg. Lapjain megszólalnak a tervezők, az építők, a régi és új lakók, urbanisták és építészek, a ház kiszolgáló egységeinek üzemeltetői és használói..
Könyvterv, nyomdai előkészítés: Mező Anikó
Program:
- Felolvasó performansz a DESZínház játszói által. Felolvasók: Sánta Attila, Sebestyén Vigóca, Somogyi Tibor, Üveges Eszter
- Mikos Ákos a szerzők közül Erdei Nórával, Horváth Péterrel, Somogyi Tiborral és Szőlősi Zsomborral beszélget.
- A helyszínen a könyv is beszerezhető! Akik regisztráltak előnyt élveznek.
Helyszín és időpont:
DEsz24
Debrecen, Batthyány utca 24.
2023. június 27.
18:00
A rendezvény díjtalan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük