2022. DECEMBER 10.19:00 DESZgráfia: Okuláré Projekt- Tizennyolc

létrehozta : Műsor, Programok | 0

Tizennyolc. Szám. Számít. Határ. Várakozás. Felelősség. Trafik. Szavazati jog. Visszaszámlálás. Önállóság. Tiltás. Teher. Tabuk. Magány. Szex. Karika. Kerek ez így? Betöltötted? Kitöltöld?
Az évad második fordulójában azt kerestük, hogy melyik az a legizgalmasabb szám, amit drámapályázatunk hívószavául adhatunk, így lett a téma a Tizennyolc. Ebből inspirálódtak szerzőink.
Az este során elhangzó szövegek:
Albel Daniella - A körülményekhez képest rosszul
Mihály Zsombor - Szülinap
Sipos Balázs - Találkozások
Somogyi Tibor- Fröccs (versenyen kívűl)A szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Kovács Dominik és Kovács Viktor voltak segítségünkre.
Az Okuláré Projektről: Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat.
Szeretnénk elérni, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől - így a felolvasások után a Ti gondolataitokra is számítunk egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre.
Gondolkodjunk együtt!
A felolvasások mellett a helyszínen lehetőségetek lesz beszerezni a „Kaptár - 21 kortárs magyar dráma antológiánkat”, valamint a hozzá tartozó vászontáskát és kitűzőket.
A program a következő:
- A három egyfelvonásos felolvasása.
- Beszélgetés a szövegekről.
- Szavazás.
További helyszíneink:
Debrecen, Szeged, Győr, Sopron, Tapolca, Badacsonytomaj, Eger, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Berlin, Tel-Aviv, Jeruzsálem, Kolumbia, Japán.
Szervezők:
Fiatal Drámaírók Háza
METRO WORKS színházművészeti szabadiskola
Ingyenes program.

Helyszín: DESz24 (Batthyány utca 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük